GMP/GHP

GMP, czyli Good Manufacturing Practice (Dobra Praktyka Wytwarzania), oznacza zestaw standardów stosowanych w produkcji przemysłowej, a coraz częściej także w gastronomii.
 

Standardy GMP zapewniają wysoką jakość, czystość użytych surowców i komponentów gotowego produktu. Zapewniają również pełną kontrolę nad jakością i pochodzeniem surowców. Standardy GMP opracowano pierwotnie dla przemysłu farmaceutycznego. Obecnie bywają stosowane przez niektóre firmy kosmetyczne, producentów suplementów odżywczych itp. Stosowanie standardów GMP daje konsumentom większy poziom komfortu i pewność co do wysokiej jakości produktu.

 

 

GHP (ang. Good Hygienic Practice) - Dobra Praktyka Higieniczna. Dotyczy wszelkich działań związanych z warunkami i środkami podejmowanymi w celu zapewnienia produkcji bezpiecznej żywności na wszystkich etapach łańcucha produkcji.

System ten obejmuje:

    * założenie konstrukcyjno-budowlane obiektów produkcyjnych
    * dobór odpowiedniego wyposażenia technologicznego i technicznego
    * procedurę mycia, dezynfekcji, konserwacji maszyn i urządzeń
    * zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego i odpowiedniej jakości wszystkich surowców
    * stosowaniu odpowiednich procedur i operacji technologicznych
    * szkolenie i higienę osobistą pracowników.

 

 

Zapraszamy

Zapraszamy do naszego biura w Nowym Tomyślu, ul. Poznańska 22/206, nad Netto.

Biuro czynne od poniedziałku do piątku w godzinach od 10-17.

Informacja telefoniczna:
tel. 660 418 753.


Mapa dojazdu

Mapa dojazdu

© Blegs2 Dezynfekcja, Dezynsekcja, Deratyzacja, Nowy Tomyśl 64-300, ul. Poznańska 22/206 (nad NETTO), tel. 660 418 753. | MaroonPoint Polska